Vire Terveysmessut
{Content.image.alt

Falun dafa – kiinalainen qigong- ja meditaatioharjoitus

la 12.01.2019 13:00-14:00
su 13.01.2019 13:00-14:00

Kivi

Falun dafa, toiselta nimeltään falun gong, on kiinalainen qigong- ja meditaatioharjoitus. Se on menetelmä, joka harjoittaa samanaikaisesti sekä mieltä että kehoa. Falun dafaan kuuluu viisi rauhallista liikesarjaa, joista neljä tehdään seisten ja viimeinen istuen. Harjoitusten tekeminen avaa kehoa, lisää energiaa sekä tuo hyvän, kevyen ja rauhallisen olon. Mielen harjoittamista ohjaavat dafan periaatteet: totuudenmukaisuus, myötätunto ja kärsivällisyys.

Ilmari Nevasmaa

Olen Suomen falun dafa -yhdistyksen varapuheenjohtaja. Falun dafan löysin kiinnostuttuani itämaisista kamppailulajeista sekä qigong-harjoituksista. Falun dafassa minua kosketti erityisesti sen periaatteiden syvällisyys ja laajuus. Ammatiltani olen osteopaatti ja autan työssäni pitkittyneistä kivuista kärsiviä ihmisiä, joiden monimutkaiset tilanteet vaativat paljon ymmärrystä ja aikaa. Dafan periaatteet, totuudenmukaisuus, myötätunto ja kärsivällisyys ovat auttaneet tässä valtavasti. Ne ohjaavat minua elämässäni niin työssä, kotona kuin harjoitusliikkeitä tehdessä. Oppiessani lisää löydän niistä aina uusia minulle aikaisemmin tuntemattomia puolia.

Tämä tunti on maksuton messukävijöille. Paikat täyttyvät saapumisjärjestyksessä, joten olethan ajoissa paikalla! Kokoontuminen tapahtuu eteläisen sisäänkäynnin luona 5 minuuttia ennen tunnin alkua.