Vire Terveysmessut
{Content.image.alt

Kaipuu kotiin – Kaisa Kuurne

la 12.01.2019 11:00-11:55

Vesi

Ihminen syntyy ja kuolee yksin. Eksistentiaalinen erillisyys on yksi inhimillisen olemassaolon perustavista tunteista, jota kipeästi tunnemme elämämme eri vaiheissa. Meissä on kuitenkin sisäänrakennettu kaipuu yhteyteen ja ykseyteen, jonka löydämme eri myyteistä ja uskonnoista. Alitajuisesti muistamme ykseyden tilan kohdusta – tilasta, jossa mitään ei puuttunut. Ihmisen osa on syntyä vajavaiseen maailmaan ja menettää tuo autuuden tila. Hän kadottaa ja kaipaa, kärsii erillisyydestä ja etsii yhteyttä. Kaipaus on voimakasta elämän energiaa, joka virtaa kohti yhteyttä. Kipeän erillisyyden takana odottaa yhteys ja rakastava tila, jossa saa olla juuri sitä, mitä on.

Työpajassa pohditaan ihmisyyteen kuuluvaa orvon kokemusta, alitajuisia ohjelmointeja, joilla tavoittelemme yhteisön hyväksyntää ja niiden alla odottavaa kaipuuta. Tarvitsemme sisäisen orvon kokemusta herättämään kaipuun, joka johdattaa kotiin.

Kaisa Kuurne on sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti, elämäntaidon ohjaaja ja joogaopettaja, joka opiskelee myös joogaterapiaa. Kaisan tutkimusaiheita ovat kuulumisen kysymykset, elämän muutoskohdat sekä yhteisön ja läheissuhteiden dynamiikka. Hän on ”Sisäisen orvon viisaus – Kuinka löydän kotiin” -kirjan (Basam Books 2018) toinen kirjoittaja ja “Villi Nainen” -muistikirjan tekijä (Basam Books 2018). Kaisa opiskelee psyyken arkkityyppejä Clarissa Pinkola-Estésin ohjauksessa. Kodin teemaa hän on pohtinut muun muassa henkisestä, kehollisesta, ihmisen lajin ja sosiaalisen kuulumisen näkökulmista. Kaisa vetää erilaisia työpajoja, kursseja ja retriittejä psyyken arkkityypeistä, joogasta ja omasta voimasta.
Lue lisää: www.kasvutahto.fi.

Tämä työpaja on maksuton messukävijöille. Paikat täyttyvät saapumisjärjestyksessä, joten olethan ajoissa paikalla! Kokoontuminen tapahtuu eteläisen sisäänkäynnin luona, 5 minuuttia ennen tunnin alkua.