Vire Terveysmessut
{Content.image.alt

Kalevalainen jäsenkorjaus

Puh. 040 058 9654
www.kansanlaakintaseura.fi

Kalevalainen jäsenkorjaus on Olavi Mäkelän kehittämä perinteikäs suomalainen hoitomuoto.
Hoitoon hakeudutaan yleensä erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen takia. Näitä ovat esimerkiksi niska- ja hartiaseudun, alaselän sekä lonkan vaivat.
Kalevalainen jäsenkorjaaja etsii aina perimmäistä syytä vaivan syntymiseen, ei hoida vain oiretta. Pitkäaikaisten vaivojen taustalta löytyy usein vanha vamma, josta on jäänyt kireyksiä tai liikerajoitetta kehoon. Hoidossa tasapainotetaan kehon puolieroja avaamalla lihaksia ja nivelten liikeratoja. Kehon hermotus ja aineenvaihdunta pääsee näin avautumaan ja kipu poistumaan.
Kalevalaiset jäsenkorjaajat käyvät läpi kolmevuotisen monimuotokoulutuksen. Koulutus koostuu anatomian opinnoista ja käytännön harjoittelusta.
Kalevalaisen jäsenkorjaajan nimeä saa käyttää ainoastaan henkilö, joka on suorittanut koko koulutuksen ja siihen liittyvän näyttötutkinnon. Nimikkeen voi myös menettää.
– Koulutus on vaativa ja jo opintojen kuluessa käykin ilmi jos jäsenkorjaajan ammatti ei vastaa omaa kutsumusta, kertoo kalevalaisena jäsenkorjaajana työskentelevä Heidi Pekkala.
Kaikki kalevalaiset jäsenkorjaajat löydät kansanlääkintäseuran nettisivuilta www.kansanlaakintaseura.fi.

Käsittely aloitetaan jalkateristä ja hoitoa jatketaan ylöspäin aina päälakeen saakka. Jalat käydään läpi makuuasennossa hoitopöydällä, mutta selkä hoidetaan penkillä istuen, jotta selän liikettä voidaan hyödyntää kireyksien avauksessa. Rangan asennon näkee myös paremmin istuma-asennossa. Selän käsittelyn jälkeen siirrytään käsivarsiin, niskaan ja päähän. Voimaa tai niksauttelua ei käytetä, vaan keho avataan miellyttävästi venyttävin ottein.
Hoito kestää 1,5 h. Hoito aktivoi kehon kudosnestekiertoa ja tämän takia onkin tärkeää juoda vettä runsaasti hoidon jälkeen. Aineenvaihdunnan aktivoinnin ansiosta hoitovaikutus tehostuu ja tässä piileekin yksi jäsenkorjauksen salaisuuksista.

Kalevalainen jäsenkorjaus on hoitomuoto, joka sopii kaikenikäisille. Hoidossa pyritään tietoisesti välttämään kipua, joten jäsenkorjaus on mukava hoito herkemmällekin keholle.
Kalevalaista jäsenkorjausta voidaan käyttää vauvoilla koliikkivaivojen hoitoon ja isommilla lapsilla hoito tepsii hyvin esimerkiksi kasvukipuihin. Lapsilla kehon kireydet aukeavat hienosti yleensä jo yhdellä hoitokerralla.
Aikuisilla jäsenkorjaus on hyvä apu mm. työperäisiin vaivoihin. Monesti asiakkaat ovat jo kokeilleet hierontaa ja fysioterapiaa vaivoihinsa, mutta samat kivut palailevat silti aina uudestaan. Taustalta löytyy usein vanha vamma, esimerkiksi nilkan nyrjähdys, joka on aiheuttanut puolieroa askellukseen ja sitä kautta ylemmäs kehoon. Jäsenkorjauksessa nivelten liikeradat avataan huolellisesti ja huomioidaan hoidon kuluessa jatkuvasti kireyksien vaikutusta koko kehon lihastoimintaketjuihin.
Ikäihmisillä jäsenkorjauksessa tapahtuva aineenvaihdunnan aktivoituminen lievittää tehokkaasti esim. nivelrikkosärkyjä. Keho voi olla jo kulunut toispuoleiseksi, mutta hermojen kireyttä pystytään silti vapauttamaan ja saamaan apua kipuihin.
Kalevalaista jäsenkorjausta kannattaa rohkeasti kokeilla eri vaivoihin. Nikamien välistä lähtee hermotus eri puolille kehoa, mm. sisäelimiin, ja on mahdollista että apua tulee samalla vaikka vatsavaivoihin, kun ranka saadaan rennommaksi.

Kansanlääkintäseuran osastolla 420 pääset tutustumaan kalevalaiseen jäsenkorjaukseen.
Osastolla saat lisätietoa hoidoista sekä jäsenkorjauskoulutuksesta ja halutessasi voit kokea, miltä kalevalainen jäsenkorjaus tuntuu. Näytehoidot maksavat 10 € / 15 min. Voit valita käsitelläänkö jalat vai niska- ja hartiaseutu.
Tule rohkeasti tapaamaan meitä, olemme liikkeellä useamman jäsenkorjaajan voimin!

Hoito maksaa keskimäärin 80 € / 1,5h.
Jos kiinnostuit hoitomuodosta, pääset varaamaan hoidon osoitteesta:
http://www.katajanoksa.fi/