Vire Terveysmessut

Mindfulness-pioneeri Leena Pennanen antaa apuja arjen stressiin

Uutinen  30.11.2017

Yksi tammikuisten Vire-messujen kiinnostavimmista puheenvuoroista kuullaan lauantaina 20.1., kun arvostettu mindfulness-pioneeri Leena Pennanen on puhumassa mindfulnessista apuna arjen stressissä ja kiireessä.

Pennanen on kansainvälisestikin tunnettu Center for Mindfulness (CFM) Finland Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Suomen CFM on kutsuttu yhdeksi arvostetun University of Massachusetts (UMass) Center for Mindfulnessin CommonGood™ -yhteisön perustajajäsenistä. Pennasen varsinaisena intohimona on tutustuttaa ihmisiä Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) -menetelmään sekä kouluttaa ammattitaitoisia Mindfulness CFM® -ohjaajia.

– Toin menetelmän Saksasta Suomeen vuonna 2003 vakuuttavien kokemusten innoittamana. Menetelmän kehittäjä Jon Kabat-Zinn vihki yrityksemme toimitilat käyttöön vuonna 2006, Pennanen kertoo.

­­– Mindfulnessin voisi suomentaa vaikkapa hyväksyväksi tietoiseksi läsnäoloksi. Sanaa suomentaessani halusin korostaa hyväksynnän merkitystä, sillä hyväksyntä on aktiivinen voima, joka auttaa pysymään tasapainossa arjen aallokossa. Yksinkertaisilla harjoitteilla voi vaikuttaa elämänlaatuun, hermostoon ja aivoihin – sekä välittömästi että pysyvästi, Pennanen avaa.

Kuva: Manfred Witt

Pennanen vaikutti pitkään Euroopan Joogaunionin (EYU) sekä Saksan Joogaopettajaliiton johtokunnassa.

– Pitkä joogaopettajan (EYU) sekä mindfulness-pohjaisen kehopsykoterapiakoulutuksen antama kokemus välittyy varmasti opetuksessani.

Uraauurtava ohjaaja mukana parlamentaarikkojen mindfulness-kokouksessa

Pennanen on Suomen ainoa yhdysvaltalaisen Massachusettesin UMass-yliopiston sertifioima MBSR-mindfulness-ohjaaja, ja hän onkin alan uranuurtajana tehnyt aktiivisesti tunnetuksi mindfulness-menetelmän ja harjoittamisen hyötyjä niin lehdissä, radiossa kuin televisiossakin – sekä Euroopassa että Suomessa. Lokakuussa 2017 Pennanen osallistui kansanedustaja Lenita Toivakan kanssa Iso-Britannian parlamentissa järjestettyyn maailman ensimmäiseen parlamentaarikkojen mindfulness-kokoukseen.

Mindfulnessia koskevat tieteelliset tutkimukset perustuvat pääosin Mindfulness-MBSR-menetelmään ja siitä tehtyihin sovelluksiin

Leena Pennanen luennoi 20.1. Tampereen Vire-messujen Maa-lavalla klo 12.30 ja ohjaa mindfulness-MBSR-harjoituksia klo 15.30–16.30.