Vire Terveysmessut

Gluteeniton ja vegaaninen voileipäkakku

Uutinen  17.07.2017

Juhlat tulossa ja peukalo löytyy keskeltä kämmentä? 

Onko niin, että vieraslistalta löytyy sekä gluteenitonta ruokavaliota että maitoallergikkoa ja kaiken kukkuraksi vielä yksi vegaani ja sekaani? Jos aikaa ei yksinkertaisesti ole kymmenen erilaisen voileipäkakun kokkaamiselle – mitä ihmettä laitetaan tarjolle?

Nou hätä! Pöyräytä pöytään makunystärät räjäyttävä hummus-muhammaravoileipäkakku. Tämä voileipäkakku hellittelee niin gluteenittoman, maitoallergikon kuin vegaanisenkin vieraan makuhermoja – aivan kuten kaikkien niiden muidenkin. Ai niin, kaiken kukkuraksi tämä on vielä terveellistäkin. Ai ai, kyllä kelpaa!

MUHAMMARA

4 kpl – makea suippopaprika

3 rkl – oliiviöljy

200 g – saksanpähkinä

1 kpl – granaattiomenan siemeniä

1 tl – jauhettu kumina

1 tl – chilihiutale

Suola

Pippuri

HUMMUS

200 g – kikherne

1,5 kpl sitruuna

5 rkl – tahini

3 rkl – oliiviöljy

3 kynttä – valkosipuli

Suola

Pippuri

KUORRUTE

1 prk – Påmackan

0,5–1 dl – omenamehu

KAKKU

Gluteeniton paahtoleipä

Kasvisliemi

Koristeet

OHJEET

 • Puhdista ja puolita makeat suippopaprikat. Lisää pintaan oliiviöljyä, suolaa sekä pippuria maun mukaan. Aseta makeat suippopaprikat uuniin 20 minuutiksi 200 asteeseen. Ota paprikat ulos uunista, kun ne ovat pehmenneet, mutta eivät vielä mustuneet. Anna jäähtyä.
 • Laita paprikat sekä muut ainesosat sekoittimeen ja sekoita. Mikäli haluat tahnasta sileää, granaattiomenan siemenet tulee poistaa. Tämän jälkeen muhammara on valmista.
 • Kun valmistat hummusta, laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes hummus on sileää. Lisää oliiviöljyä maun mukaan. Mikäli haluat hummuksesta hieman kevyempää, sitä voi notkistaa öljyn sijasta vedellä.
 • Kuorrutteen valmistus on nopeaa. Sekoita purkki Oatlyn Påmackania sekä omenamehua keskenään, siinä kaikki.
 • Poista gluteenittomasta paahtoleivästä reunat ja aseta leivät haluamaasi muotoon.
 • Kostuta leipää kasvisliemellä joka kerroksella.
 • Levitä kerros muhammaraa ja ripottele päälle muutama kapris. Kapriksien kanssa tulee noudattaa varovaisuutta, jotta voileipäkakusta ei tule liian hapan.
 • Lisää seuraavaan kerrokseen hummusta sekä tuoreita yrttejä, mikäli niitä sattuu kaapista löytymään, ohjevideossa käytettiin persiljaa.
 • Levitä toinen kerros muhammaraa, mutta kapristen sijasta lisää kerrokseen granaattiomenan siemeniä tuomaan makeutta.
 • Lisää viimeinen kerros gluteenitonta paahtoleipää. Käytä hummusta saneerauslaastina ja täytä mahdolliset raot ennen kuorrutteen levittämistä.
 • Lisää kuorute ja koristele kakku oman tahtotilan mukaisesti, vain mielikuvitus on rajana!

Ps. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä, ihmisiähän tässä ollaan. Bon Appétit!

Pps. Mikäli haluat tehdä isomman kaakun, tuplaa ainekset (tai jopa triplaa)…  Voiko voileipäkakkua koskaan olla liikaa?

GLUTEENITON JA VEGAANINEN VOILEIPÄKAKKU

Juhlat tulossa ja peukalo löytyy keskeltä kämmentä? Onko niin, että vieraslistalta löytyy sekä gluteenitonta ruokavaliota että maitoallergikkoa ja kaiken kukkuraksi vielä yksi vegaani ja sekaani? Jos aikaa ei yksinkertaisesti ole kymmenen erilaisen voileipäkakun kokkaamiselle – mitä ihmettä laitetaan tarjolle? Kurkkaa reseptiä: http://bit.ly/voileipakakkuvegaanigluteeniton

Julkaissut Vire-messut 17. heinäkuuta 2017