Vire Terveysmessut
Pirkanmaan paras smoothie -kilpailu

Uusi vuosi ja uusi elämä – vegaaniruokaa, joogaa ja hyvää oloa 20.–21.1.

Tiedote  09.01.2018

Vegaanisen ruoan, joogan, luonnonmukaisen ja gluteenittoman elämän sekä liikunnallisen hyvän olon yhdistävä Vire – Tampereen terveysmessut valtaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ensimmäistä kertaa reilun viikon kuluttua 20.–21.1.2018.  Hyvän olon ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtumakokonaisuudessa on mukana noin 150 näytteilleasettajaa sekä lähes sata seminaaria, workshopia ja ohjattua tuntia. Tapahtuman aikana voi kokeilla muun muassa Les Mills
-ryhmäliikuntauutuuksia suosikkiohjaajien johdolla, mittauttaa hyvinvointiaan eri pisteillä, maistella vegaanisia, gluteenittomia ja luomutuotteita sekä hankkia luomukosmetiikkaa ja liikuntavälineitä. Vegaanimessuilla palkitaan myös Pirkanmaan maistuvin smoothie.

Vireen ajankohta on ideaalinen uutta terveellisempää elämää uuden vuoden taitteessa aloitteleville ihmisille. Terveysmessumessusisällössä opitaan nimekkäiltä puhujilta elämänhallinnasta ja testataan erilaisia liikuntamuotoja. Joogalle ja mindfulnessille pyhitetty Yoga Play – Tampereen Joogafestivaali keskittyy kehonhallintaan ja mielen tasapainoon näytetuntien ja luentojen muodossa. Aitoa ja Luomua pureutuu lähiruokaan ja luomutuotteisiin, Gluteenitonta! tutustuttaa gluteenittomien ruokien valmistajiin ja keliakia-ruokavaliotietouteen ja Tampereen Vegaanimessut esittelee suosiotaan kasvattavaa vegaanista ruokavaliota ja koko elämäntapaa.

Pirkanmaan paras smoothie, vegaaniurheilijan ruokavalio, mindfulness vie hetken ytimeen

Näytteilleasettajat esittelevä osastoillaan uutuus- ja hittituotteitaan ja ajankohtaisissa paneelikeskusteluissa sekä seminaareissa kartutetaan tietämystä ja herätellään pohtimaan omia valintoja. Vegelä-kasvisruokakeittiössä kokataan ja leivotaan tuoreella otteella molemmat messupäivät. Filosofi Elisa Aaltola ja tutkija Sami Keto luennoivat eläinsuhteen empatiasta sunnuntaina 21.1. ja lauantain 20.1. keskustelupaneelissa keskiössä on vegaaniurheilijan ruokavalio. Keskustelemassa ovat Liikkujan kasvisruokavalio -kirjan kirjoittaja Jussi Riekki, fitness-valmentaja Ulrika Lillsunde sekä palomies ja personal trainer Sami Lillsunde. Keskustelua vetää ultrajuoksija Marianna Zaikova.

Les Mills -tuntien kuntoa kohottaviin pyörteisiin vievät suositut ryhmäliikuntaohjaajat sekä Suomesta että ulkomailta. Messuilla on mahdollista kokeilla myös muun muassa erilaisia joogalajeja, taijitä ja mindfulnessia. Pirkanmaan paras smoothie palkitaan lauantaina, voittoisaa herkkua pääsee myös makustelemaan messuilla.

Mindfulness, hyväksyvä tietoinen läsnäolo, on yksi Vireen laajimmista ohjelmasisällöistä. Messuille saapuu muun muassa mindfulness-pioneeri Leena Pennanen, joka on kansainvälisestikin tunnettu Center for Mindfulness (CFM) Finland Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, joka toi MBSR-mindfulness-menetelmän Saksasta Suomeen vuonna 2003. Mindfulness-sisältöä on luvassa myös Brita Salmisen luennolla lauantaina sekä mindfulness-ohjaaja Anne Pajarin mindfulness-tutustumistunneilla sunnuntaina.
Lue lisää: Mindfulness-pioneeri Leena Pennanen antaa apuja arjen stressiin
Lue lisää: www.viretampere.fi (Ohjelma)

Akkreditoituminen ennakkoon 18.1. mennessä: www.viretampere.fi (Medialle)

Mediamateriaalit, kuvat, videot: www.tampereenmessut.fi (Medialle/Materiaalipankki)

Vire – Tampereen terveysmessut 20.–21.1.2018, Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen E-halli. Avoinna molempina messupäivinä klo 10–17. Päiväliput ennakkoon: aikuiset 8,50 €, opiskelijat / eläkeläiset 6,50 €, lapset (7–15 vuotta) 6,50 €, ryhmälippu 7 € / hlö. Päiväliput paikan päältä: aikuiset 10 €, opiskelijat / eläkeläiset 8 €, lapset 8 €. Vire – Tampereen terveysmessut järjestää Tampereen Messut Oy.

Lue 9.1. julkaistu mediakutsu kokonaisuudessan ePressissä.