Vire Terveysmessut

Vuosi alkoi hyvinvoivassa Vireessä – ensi vuonna tapahtuma laajenee

Tiedote  21.01.2018

Tampereen Messujen uutuustapahtuma Vire – Tampereen terveysmessut toi 4030 kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunutta kävijää Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen viikonlopun aikana. Terveellistä ja eettistä elämäntapaa juhlistaneessa tapahtumakokonaisuudessa oli mukana noin 150 näytteilleasettajaa sekä lähes sata seminaaria, workshopia ja ohjattua tuntia. Sunnuntaina Pirkanmaan parhaaksi smoothieksi valittiin kirpeän pehmeä terveysjuoma. Vire – Tampereen terveysmessut saa jatkoa ensi vuonna 12.–13.1.2019, jolloin tapahtuma laajenee E-hallin ulkopuolellekin.

– Vire-messut määritti hyvän tahdin vauhdikkaaseen tapahtumavuoteemme. Uuden ja terveellisemmän elämän perään haikailevat ja kovempaa virettä arkeensa hamuavat messukävijät löysivät uuden tapahtumamme hienosti. Ajankohtaiset ja kiinnostavat teemat vetivät E-halliin ja ohjatuille tunneille reippaasti innostuneita ihmisiä. Jatkamme tapahtuman kehittämistä, jotta se olisi vuoden kuluttua entistä toimivampi kokonaisuus, toteaa toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

E-hallissa järjestettiin terveysmessusisällön lisäksi joogalle ja mindfulnessille pyhitetty Yoga Play – Tampereen Joogafestivaali, lähiruoan ja luomutuotteiden Aitoa ja Luomua, gluteenittoman elämäntavan puolesta liputtava Gluteenitonta! -tapahtuma sekä vegaanista elämäntapaa ja ruokaa esittelevä Tampereen Vegaanimessut. Ensi vuonna tapahtuma laajenee myös E-hallin ulkopuolelle.

Testissä liikuttavia uutuuksia, luennoilta ajateltavaa ­– Vegemin hittituotteelle aika oli oikea

Messuilla tutustuttiin näytetuntien avulla uutuuslajeihin ja liikuttaviin ikisuosikkeihin huippuohjaajien johdolla. Asanoihin taivuttiin muun muassa astanga-, kundaliini- ja yin-joogassa, tietoisuutta lassottiiin mindfulness-tunneilla ja keskivartalon voimaa tavoiteltiin pilateksessa. Äänimaljarentoutuksessa haettiin uudenlaista tapaa rentoutua ja selkä sai ansaitsemaansa venytystä ilmajoogasilkeissä. Les Mills -ohjaaja Michael Steenhouwer oli saapunut hikoiluttamaan sporttisia Ruotsista asti.

Myös asiantuntijaluennot ja uutuustuotteiden maistatukset toimivat vetovoimaisena sisältönä. Erityisesti kiinnostivat vegaaniurheilijan ruokavalio -paneeli, mindfulness-guru Leena Pennasen sekäFLT Ravintovalmentaja Annika Havasteen luennot, vastikään Vuoden Puhuja -tittelillä palkitun Teemu Arinan ja Jaakko Halmetojan keskustelu sekä Petri Hiissan ja Tony Dunderfeltin henkistä kasvua käsitelleet sisällöt.

Tamperelainen Vegem oli yksi messujen suositummista näytteilleasettajista. Vegemin seitan-kebab-tuotteesta tuli varsinainen hitti syksyllä 2017 ja suosio näkyi myös viikonloppuna Vegemin messuosastolla:
– Tuote on yksinkertaisesti hyvä ja aika sille oli oikea. Olen myös halunnut painottaa tuotteen monimuotoisuutta, kertoo Vegemin Santtu Rouhiainen.
Katso video: Vegem: ”Aika monimuotoiselle seitan-kebab-tuotteelle oli oikea”

Ensi vuonna uutta vuotta Viretellään 12.–13.1.2019, tällä kertaa useamman hallin mitalla.

Maistuvin smoothie on kirpeä ja pehmeä – kotimaisilla raaka-aineilla pärjättiin

Messulauantain aikana asiantuntijaraati ja messukävijät valitsivat yhteistuumin Pirkanmaan parhaan smoothie-reseptin, joka julkistettiin sunnuntaina. Makunystyröitä miellytti eniten helsinkiläisen Juha Uutelan hedelmäisen kirpeä resepti ViherKeiju. Tuomariston Noora Shingler, Jaakko Halmetoja, Elviira Krebber ja Annika Havaste painottivat maun lisäksi sitä, että smoothie sisälsi vähintään yhtä kotimaista raaka-ainetta.
Lue lisää: Pirkanmaan paras smoothie on kirpeä ja hedelmäinen

Lue koko 21.1.2018 julkaistu tiedote ePressissä.